Nieuwe oude muziek: routines herdenken met de Koopmancollectie - Forment, Bruno 1978- (2024)
Cultureel erfgoed en artistiek onderzoek zijn al decennialang trouwe partners in de muziek. Nu eens dansen ze een sensuele tango, dan weer een diabolische twist waarbij vurige vonken in het rond vliegen. Een illustratie hiervan is de historische uitvoeringspraktijk, die wereldwijd weerklank heeft gevonden. Kritische reflectie blijft echter aan de orde. De Ton Koopmancollectie in het Gentse Orpheus Instituut biedt hiervoor een gedroomd instrument.
FRIS
Editorial review
Keywords: Koopman, Ton; Resounding Libraries: Unfolding Archived Knowledge Through Artistic Research; Library