Zichtlijnen: Hoe kunst publiek wordt - Peters, Peter (Zuyd Hogeschool, 2013)
Veel kunst in de twintigste eeuw draaide om de vraag: wát is kunst? Kunstenaars van de eenentwintigste eeuw zien zich steeds vaker geconfronteerd met de vraag: waaróm en voor wíe is er kunst? Steun voor kunst spreekt niet langer vanzelf. De overheid trekt zich terug, private sponsoren haken af. Het openbare debat in Nederland richt zich op de tegenstelling tussen kunst voor de elite en kunst voor de markt. Met Zichtlijnen wil het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten van Zuyd Hogeschool aan dat debat bijdragen door voorbij het duivelse dilemma van autonomie en marktdenken de notie van publiek te onderzoeken.