Wolfgang Amadeus Mozart: Volledig overzicht van zijn leven en muziek - Landon, H. C. Robbins 1926-2009 (Baar Tirion, 1990)
2006 is Mozart-jaar, dan is het 250 jaar geleden dat Mozart werd geboren. De bekende Mozart-kenner H.C. Robbins Landon verzamelde voor deze uitgave bijdragen over de historische achtergronden van Mozarts werken, zijn boeiende persoonlijkheid, zijn concurrenten en het muzikale leven in Europa. De kern van het boek is echter een uitputtend overzicht van Mozarts compositorisch oeuvre. Alle werken worden in de rangschikking van Koechel van uitgebreide informatie voorzien. Dit boek werpt een nieuw licht op Mozarts werk.