Waarheid en cultuur - Nietzsche, Friedrich Wilhelm 1844-1900 (Amsterdam Boom, 1992)
Vroege opstellen van de Duitse filosoof (1844-1900) over geschiedenis, algemene ontwikkeling, ziekte of gezondheid van de cultuur, waarheid en leugen, en antieke filosofie.