Volksliederen - Heyns, Pol (Antwerpen N.V. de Nederlandsche boekhandel, 1941)
De Vlaamse radiopionier Pol Heyns (1906-1960) was in de late jaren 1930 de allereerste verzamelaar van volksliederen in de Lage Landen die zijn zangers en zangeressen bezocht met opnameapparatuur. In 1941 bundelde hij een bloemlezing van zijn vondsten in de verzameling «Volksliederen».