Trefpunt Plato: een filosofische reisgids door de antieke wereld - Held, Klaus; Davids, Tinke (Baarn Ambo bv, 1992)
Trefpunt Plato is een filosofische reis door de gedachtenwereld van de grondleggers van de Europese cultuur, de Grieken en de Romeinen. Klaus Held doet drieëntwintig belangrijke, centra van wetenschap en filosofie aan: van Milete tot Istanboel. Uitgangspunt zijn de denkbeelden van Plato, wiens ideeën het centrale punt vormen waarmee alle filosofische ontwikkelingen in de oudheid in verband kunnen worden gebracht. 'Boeiende essays met een eigenzinnige visie en aanpak. ik ken weinig boeken waarin de antieke filosofie op zo'n aanstekelijke wijze tot leven wordt gebracht.' Hans Dijkhuis in Trouw