Studeren : Van het ordenen van informatie tot het schrijven van een leesbare scriptie - Delft, Dirk van; de Jong, Sjoerd; Oosterbaan, Warna (Amsterdam Uitgeverij Balans, 2002)
Studeren is een vak. Een vak dat je moet leren en dat niet iedereen komt aanvliegen. Studenten stranden vaak in hun studie omdat ze een aantal elementaire regels niet toepassen. In het hoger onderwijs wordt als vanzelfsprekend aangenomen dat de student de vaardigheden heeft om zijn studie naar behoren in te richten. Een misverstand. Daarom heeft de redactie van NRC Handelsblad een reeks handleidingen voor een succesvolle afronding van de studie samengesteld:StudiemethodenHet ordenen van informatieHet maken van een multiple choice-tentamenTime managementHet schrijven van een leesbare scriptieSuccesvol studeren in het buitenlandDoorgaan in wetenschapHet houden van een presentatieOriëntatie op de arbeidsmarktNegen zeer deskundige schrijvers geven praktische aanwijzingen en slimme adviezen over onderwerpen waar elke student mee te maken krijgt.