Sjibbolet voor Paul Celan - Derrida, Jacques 1930-2004 (Leuven Garant, 1991)
Literair-filosofisch essay, waarin de Franse grondlegger van het deconstructionisme (1930- ) naar aanleiding van gedichten van Celan functie en betekenis van grens-woorden overdenkt.