De Ruckers en de klavierbouw in Vlaanderen - Pols, André M. 1893-1971 (Antwerpen Nederlandse boekhandel, 1942)
Dit boek wil een overzicht geven van de klavierbouw in Vlaanderen en wil daarbij de blik van de muziekminnaar openen in het wezen van het instrument.- Geschiedenis clavicymbel- De "Ruckers" - Vermaardheid der "Ruckers"- Bewaarde instrumenten- Klavierbouw in Vlaanderen na Ruckers- Iconographie der Ruckers- Lof van het clavicymbel.
Keywords: Organ; Flanders (Belgium)