De reis van Marin Mersenne in de Nederlanden (1630) - Sassen, Ferdinand (Brussels Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België, 1964)
Marin Mersenne (Oizé, 8 september 1588 Parijs, 1 september 1648) was een Frans priester, wiskundige, theoloog, filosoof en wetenschapper. Hij speelde een belangrijke rol in de verspreiding van wiskundige en wetenschappelijke kennis. Tot zijn eigen wiskundige resultaten behoort het bedenken van de mersennepriemgetallen.
Keywords: Mersenne, Marin -- 1588-1648; 17th Century (1601-1700); Netherlands; Travel