Promoveren; Een wegwijzer voor de beginnende wetenschapper - Lelieveldt, Herman (Amsterdam Aksant, 2002)
Na het afstuderen aan de universiteit doorgaan in de wetenschap via een aanstelling als 'aio' of 'oio' is voor velen een logische stap. Maar dat het promoveren niet zo makkelijk is, blijkt wel uit het grote aantal uitvallers en de vele promovendi die hun project niet op tijd weten af te ronden. Herman Lelieveldt, zelf gepromoveerd, doet in deze wegwijzer talloze suggesties die ervoor zorgen dat het schrijven van een proefschrift sneller, leuker en beter gaat. Op basis van eigen en andermans ervaringen en eerder verschenen literatuur geeft hij praktische tips die helpen om van het vaak zo abstracte en ingewikkelde onderzoek een hanteerbaar project te maken.