Over nut en nadeel van het postmodernisme voor het leven - De Wachter, Frans (Kapellen Pelckmans, 1993)
Bundel cultuurfilosofische essays, waarin 11 Vlaamse wetenschappers voor verschillende levenssferen de balans opmaken van het postmodernisme.