Over het existentialisme - Sartre, Jean-Paul 1905-1980 (Utrecht Bruna Literair, 1967)
Dit betoog over het existentialisme is de neerslag van voordrachten, die Jean-Paul Sartre in de eerste naoorlogse jaren gehouden heeft, in een poging de wezenlijke waarden van het existentialisme te bevrijden van het voorbijgaande modeverschijnsel.De monografie wordt gevolgd door enkele hoogtepunten uit de discussie, in de vorm van een aantal intelligent geformuleerde bezwaren, met de antwoorden van Sartre.
Keywords: 20th Century (1901-2000); Philosophy; France