Over de methode - Descartes, René 1596-1650 (Amsterdam Boom, 1977)
De eerste, ironische zin van het eerste deel luidt in vertaling:"Het gezond verstand is van alle dingen op de wereld het gelijkmatigst verdeeld. Want iedereen vindt dat hij er zo goed van voorzien is, dat zelfs degenen die in iedere andere kwestie het moeilijkst tevreden te stellen zijn er nooit meer van willen dan ze er al van hebben."