Orde uit chaos: De nieuwe dialoog tussen de mens en de natuur - Prigogine, Ilya; Stengers, Isabelle; Franssen, Maarten; Morreau, Michael (Amsterdam Bert Bakker, 1990)
De winnaar van de Nobel-prijs voor scheikunde in 1977 geeft een nieuwe visie op de werkelijkheid die voortvloeit uit modern onderzoek op het gebied van de thermodynamica.