Op zoek naar gestalten: Artistieke verkenning in literair-historisch perspectief - Van Den Bossche, Stefan (Antwerpen Garant, 2006)
Studie over de contacten die een aantal Vlaamse auteurs van de 'Van Nu en Straks' generatie had met in hoofdzaak impressionistische schilders uit de Latemse School en de 'Linkebeekse' luministen.