Muziek uit stekels en gaten: Over mechanische muziekinstrumenten, harfenuhren en andere speelklokken, maar in het bijzonder over de speeldoos - Witteloostuijn, Jaco van; Maas, Ruud (Buren Uitgeverij Frits Knuf, 1984)
Muziek uit stekels en gaten. Over mechanische Muziekinstrumenten, Harfenuhren en andere speelklokken, maar in het bijzonder over de speeldoos. Een uitgebreid boek voor vakman en amateur over mechanische muziekinstrumenten. Boordevol informatie m.b.t. speelklokken, speeldozen en aanverwante zaken. Men geeft duidelijke uitleg, echt waardevolle wenken bij aankoop en verzorging en natuurlijk ter inleiding een stuk geschiedenis. En dan de zo belangrijke 124 pagina's beslaande makerslijst. Stap voor stap beschrijven de kundige auteurs wat men allemaal kan tegenkomen bij deze instrumenten die de laatste jaren zoveel verzamelaars boeien. Terdege uitleg voor de speeldoosbezitter die zelf wil repareren of schoonmaken.