Moments musicaux - Swerts, Piet (Piet Swerts, 2014)
Hoe doe je dat componeren? Hoe gaat dat in zijn werk, hoe komt een opdrachtwerk tot stand, wat gebeurt er als je moet samenwerken in teamverband, hoe gaat het schrijfproces in zijn werk bij filmmuziek voor een langspeelfilm?Veertig jaar later en tweehonderdtwintig werken verder blikt componist Piet Swerts ludiek terug op zijn schrijversactiviteiten in de wereld van de klassieke moderne muziek, een bonte wereld van musici die allemaal hun hart aan de muziek verloren hebben. Hij gunt de lezer niet alleen een blik in de interne keuken van het componeren, maar ook in selectieve correspondentie tussen zielsverwanten, collega-componisten die onderling een heel eigen jargon hanteren en de lezer een fris, vernieuwend en uniek inzicht bieden in het veeleisende ambacht van compositie.
Keywords: Composing