De kleine pomo: of de muziekgeschiedenis van het postmodernisme - Buckinx, Boudewijn 1945- (Peer Alamire muziekuitgeverij, 1994)
De kleine pomo, de titel laat het al vermoeden, is geen gewone studie over het postmodernisme. Het gaat ook over het modernisme. Het brengt in kaart wat er zoal bewoog op muzikaal vlak de laatste decennia, maar het is geen opsomming van data. De dialoogvorm is verfrissend en helder, humor is nooit ver weg, zeker niet in combinatie met de illustraties van Herr Seele. Het verhaal wordt vervolledigd door korte biografieën die achterin zijn verzameld.