Hoe schrijf ik een scriptie - Eco, Umberto 1932-2016; Boeke, Yond; Krone, Patty (Amsterdam Uitgeverij Bert Bakker, 1990)
In Hoe schrijf ik een scriptie? zet Umberto Eco op heldere en overzichtelijke wijze uiteen wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een scriptie. Stap voor stap beschrijft hij wat een scriptie is, hoe je een onderwerp moet kiezen, je werktijd moet indelen, bibliografisch onderzoek moet doen en het gevonden materiaal moet ordenen. Hij geeft veel praktische adviezen die het de student gemakkelijker zullen maken een scriptie niet alleen vol goede moed te beginnen, maar ook met plezier te voltooien.