Heidegger en 'de joden' - Lyotard, Jean-François 1924-1998 (Kampen Agora Kok, 1990)
Hoewel Lyotard nooit een systematische beschouwing aan Heideggers denken over kunst heeft gewijd, maakt hij daarover wel een interessante afkeurende opmerking. De context van deze opmerking is als volgt: Lyotard erkent dat Heidegger het thema van het vergeten op de wijsgerige agenda heeft gezet. Hij noemt het paradoxaal dat het joodse denken, waarin eveneens een vergeten aan de orde wordt gesteld, door Heidegger wordt vergeten. Dit vergeten van het joodse denken door Heidegger is voor Lyotard primair in politiek opzicht betekenisvol, maar herhaalt zich volgens hem op het terrein van de esthetica, hetgeen daar blijkt uit Heideggers vergeten van het sublieme.