Geschiedenis van de westerse muziek - Grout, Donald J. 1902-1987; Palisca, Claude V. 1921-2001 (Amsterdam Olympus, 1988)
l jaren geldt Geschiedenis van de westerse muziek als het standaardwerk op het gebied van de muziekgeschiedenis van Europa en de Verenigde Staten. In dit handboek zijn meer dan twintig eeuwen - van de theorieën van de oude Grieken tot de minimal music van Philip Glass - op een begrijpelijke en overzichtelijke manier in kaart gebracht.De talrijke stromingen en hun exponenten die hebben bijgedragen tot de veelkleurige en boeiende westerse muzikale geschiedenis, worden in een bredere cultuurhistorische context geplaatst. Voor iedereen die zich als liefhebber of als student wil verdiepen in de ontwikkeling van de westerse muziek door de eeuwen heen, is dit boek een onmisbaar naslagwerk.
Keywords: Past; Music history; Europe