De eerste filosofie: Metaphysica Alpha - Aristoteles 384-322 BC; Steel, Carlos (Groningen Historische Uitgeverij, 2002)
De Griekse filosoof Aristoteles schreef de beroemde Metaphysica. In De eerste filosofie is het eerst deel van dit beroemde boek, Metaphysica Alpha, prachtig vertaald en toegelicht. De Griek legt hierin uit wat eerste filosofie is. Het is de hoogste wijsheid die een mans kan bereiken en een inzicht in de eerste oorzaken van alles wat er is. Op toegankelijke wijze behandelt Aristoteles de ontwikkeling van de filosofie van Thales van Milete tot Pythagoras, Socrates en Plato tot hij uit deze rijkdom van denkwijzen datgene distilleert.