Bububu - Cobussen, Marcel -1962 (Leiden Leiden University Press, 2011)
Wat kan de kwantummechanica ons leren over schoonheid? Hoe kan een kunstenaar van nut zijn in juridische onderzoeken? Is het waar dat de belasting kan worden betaald in de vorm van kunstwerken? De domeinen kunst en wetenschap werden lang als strikt gescheiden vakgebieden gezien, maar steeds meer komen ze nader tot elkaar. In Resonanties: Verkenningen Tussen kunsten en wetenschappen onderzoeken wetenschappers kunstuitingen en mengen onderzoekers van kunst zich in de wetenschappelijke discours. Puttend uit verschillende disciplines, als kunstgeschiedenis en muziekwetenschap, wordt in deze bundel bekeken welke manieren kunst en wetenschap elkaar kunnen inspireren tot nieuwe inzichten. In een tijd waarin de positie van de kunsten niet onomstreden is, pleit dit boek voor een centrale rol voor artistiek onderzoek in de samenleving.