Apollo, Dionysos, Aphrodite en de anderen: Griekse goden in de hedendaagse filosofie - Ijsseling, Samuel (Amsterdam Boom, 1994)
De verhalen over de Griekse goden en helden hebben iets fascinerends, iets betoverends. Door ze opnieuw te vertellen, te onderbreken en naast andere te leggen, kunnen problemen ter sprake worden gebracht die centraal staan in de hedendaagse filosofie.Er wordt een nieuw licht geworpen op onderwerpen als taal, poëzie en kunst, cultuur en kritiek, dood en ouderdom, tijd en vergeten, liefde en oorlog, eensgezindheid en conflict, geluk en verblinding, techniek en wetenschap.
Keywords: Classical Antiquity (8th Century BC-6th Century AD); 20th Century (1901-2000); Philosophy; Mythology