Van vedelaars, trommers en pijpers - Spruit, J. E. (Utrecht Oosthoek, 1969)
Dit rijk geïllustreerde boekje vertelt op vlotte toon het een en ander over middeleeuwse muzikanten, hun leven, hun rechtspositie, hun verhouding met de kerk, hun functie in de stad en hun organisatievormen.De auteur heeft zich niet beperkt tot een bepaalde periode of een bepaalde regio, maar brengt alles met alles in verband. groepering tot onderwerp heeft.
Keywords: Middle Ages (500-1400); Music history; Instrumentalist; Law; Sociology