Een zwerver verliefd / een zwerver verdwaald - Schendel, Arthur van 1874-1946 (Amsterdam Geïllustreerde Pers, 1962)
Een zwerver verliefd is de tweede roman van Arthur van Schendel (1874-1946). Een zwerver verliefd gaat over Tamalone, een zwerver die ondanks deze staat tevreden is met zijn leven en vrij gelukkig. De eenzaat wordt zo verliefd op Mevena dat hij alles voor haar doet en haar zelfs helpt bij haar grote liefde te komen. In het vervolg, Een zwerver verdwaald, reist Tamalone reist naar Venetië en komt aldaar met velerlei figuren in contact.
Originally published in 1904 and 1907
Keywords: 20th Century (1901-2000); Novel; Travel; Netherlands; Venice (Italy)