De klaviersonate met vioolbegeleiding in het Parijse muziekleven ten tijde van Mozart - Reeser, Eduard 1908-2002 (Rotterdam Brusse, 1939)
Proefschrift ter verkrijging van de graad van Doctor in de Letteren en Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit te Utrecht op gezag van den Rector Magnificus prof.F.H. Quix, Hoogleraar in de faculteit geneeskunde, volgens besluit van den Senaat der universiteit te verdedigen op vrijdag 27 october 1939.
Keywords: Mozart, Wolfgang Amadeus -- 1756-1791; Mondonville, Jean-Joseph Cassanéa de -- 1711-1772; Guillemain, Louis-Gabriel -- 1705-1770; Clément, Charles François -- 1719-1799; Schobert, Johann -- 1720-1767; Honauer, Leontzi -- ?1737-c. 1790; Couperin, Armand-Louis -- 1727-1789; Beauvarlet-Charpentier, Jean-Jacques -- 1734-1794; Hüllmandel, Nicolas-Joseph -- 1756-1823; Edelmann, Jean-Frédéric -- 1749-1794; Guénin, Marie Alexandre -- 1744-1835; 18th Century (1701-1800); Sonata; Keyboard music; Freedom; Violin; Paris (France)