De kleine Vlaming : Maandblad voor de jeugd - Van Tichelen, Hendrik (Antwerpen : Hendrik van Tichelen, 1914)
Ruim 20 jaar redigeerde Hendrik van Tichelen het kindertijdschrift De Kleine Vlaming (1914, 1919-1940). Door inmenging van de bezetter werd de uitgave nog in 1914 gestaakt en pas in 1919 hervat. Het verscheen maandelijks tot 1940, toen het opnieuw door bemoeienissen van de bezettingsmacht werd gestopt. In de twintig jaar van zijn verschijnen werd De Kleine Vlaming niet alleen geleid maar ook bekostigd door Van Tichelen, die voor zijn blad de medewerking kreeg van vele bekende auteurs. Van 1951 tot 1959 werd het tijdschrift opnieuw uitgegeven door zijn zoon Leo Van Tichelen, beter bekend onder zijn pseudoniem Leo Roelants. (www.dbnl.org).
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: Doudelet, Charles; jeugdliteratuur