De Franse Nederlanden = Les Pays-Bas Français - Deleu, Jozef (Rekkem : Ons Erfdeel VZW, 1976)
Tweetalig jaarboek uitgegeven door de Vlaams-Nederlandse Stichting Ons Erfdeel te Rekkem.Het jaarboek, dat voor het eerst in 1976 verscheen, brengt wetenschappelijk verantwoorde informatie over de Franse Nederlanden (de departementen Nord en Pas-de-Calais) en over de betrekkingen van deze streek met Belgisch-Vlaanderen en Nederland. Het jaarboek sluit nauw aan bij de prille beginperiode van het tijdschrift Ons Erfdeel, toen de aandacht voor de Franse Nederlanden centraal stond. De Franse Nederlanden – Les Pays-Bas français behandelen niet alleen taalkundige en culturele onderwerpen maar ook politieke, sociaal-economische en algemeen-maatschappelijke thema's. Het jaarboek wil zo bijdragen tot de algemene beeldvorming over de Franse Nederlanden in het Nederlandse taalgebied. (www.nevb.be)
Nederlands
Frans
Jaarboek
Keywords: cultuurgeschiedenis; Nederland; België; Noord-Frankrijk.