Koninklijke soevereine hoofdkamer van retorica De Fonteine te Gent : Jaarboek. (Gent : Koninklijke soevereine hoofdkamer van retorica De Fonteine, 1943)
Als aloude rederijkerskamer wil De Fonteine de belangstelling voor het historische en letterkundige onderzoek van de oudere en nieuwere rederijkersliteratuur en -cultuur concentreren en stimuleren. Zij doet dit onder meer door de uitgave van een wetenschappelijk tijdschrift, het Jaarboek van De Fonteine. Het eerste nummer van het Jaarboek verscheen in 1943; sindsdien zijn meer dan veertig delen verschenen. Door de medewerking van tal van Zuid- en Noord-Nederlandse specialisten is dit Jaarboek toonaangevend voor de studie van de rederijkerij. Het is het enige wetenschappelijke orgaan dat geheel aan dit typische aspect van de Nederlandse cultuur is gewijd. De redactie van het Jaarboek van De Fonteine bestaat uit Dirk Coigneau, Werner Waterschoot (beiden verbonden aan de vakgroep Nederlandse Letterkunde van de Universiteit Gent) en Anne-Laure van Bruaene (vakgroep Nieuwe Geschiedenis van de Universiteit Gent). Het wordt uitgeven met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaams Fonds voor de Letteren.
Online: https://www.dbnl.org/titels/tijdschriften/tijdschrift.php?id=_jaa005jaar01
Nederlands
Jaarboek
Keywords: Koninklijke soevereine hoofdkamer van retorica De Fonteine (Gent).