De doedelzak : jaarboek van Vlaamse jongeren - Ide, René L.; De Doncker, Maurits; Schepens, Jan (Gent : De Goudkever, 1929)
Opgericht door René L. Ide, Maurits de Doncker en Jan Schepens, uitgegeven door “De Goudkever”. Slechts één jaarboek werd uitgebracht. Daarin: poëzie van o.m. Pieter Geert Buckinx en Maurits de Doncker, proza van o.m. René L. Ide en Jan Schepens evenals kritische bijdragen. Het bevatte tevens houtsneden dan Jan Frans Cantré. Zie ook: het tijdschrift “Wij”. (Literairgent.be)
Https://literairgent.be/lexicon/de-doedelzak
Nederlands
Jaarboek