La Feuille : bulletin quotidien de la nation (ondertitel varieert: journal du matin ; journal d’idées et d’avant garde ne se rattachant à aucun part (december 1918-1920)) - Debrit, Jean (Genève, 1917)
Dit pacifistische ‘blad’ werd vanaf november 1917 in Genève uitgegeven en had uitdrukkelijk tot doel ‘haat en vooroordelen te bestrijden, de waarheid proberen te achterhalen en alle oorlogvoerende volkeren zonder onderscheid met dezelfde maat te meten’. Frans Masereel wordt meteen ‘huistekenaar’ en tekent dag aan dag een commentaar op de oorlogsontwikkelingen. (Kaaitheater.be)
Online: http://masereel.org/gegenkrieg/1917-1920-la-feuille-2
Frans
Tijdschriften
Keywords: Masereel, Frans; Wereldoorlog I; pacifisme; avant-garde.