De Stijl : Maandblad voor de moderne beeldende vakken (ondertitel variëert: Maandblad voor de beeldende vakken; Maandblad gewijd aan de moderne beeldende vakken en kultuur) - van Doesburg, Theo (Leiden : X. Harms Tiepen, 1917)
Theo van Doesburg richtte in 1917 in Leiden het tijdschrift De Stijl op. Rondom dit tijdschrift ontstond de kunstbeweging De Stijl waarvan Mondriaan, Van Doesburg, Rietveld en Huszár belangrijke vertegenwoordigers zijn. Hun ideeën kwamen in het begin redelijk overeen zodat het tijdschrift de eerste jaren als programmatisch strijdorgaan van de Stijlbeweging kan worden gezien.(https://www.lakenhal.nl/nl/collectie/11176)
Online: International Dada Archive: https://dada.lib.uiowa.edu/collections/show/33
Https://www.dbnl.org/tekst/_sti001stij02_01
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: De Stijl