Museumjournaal : journaal van de nederlandse musea voor moderne kunst (ondertitel varieert: periodiek voor moderne kunst van 12 nederlandse musea en culturele centra) (wordt voortgezet als: Kunst- en Museumjournaal (1989-1996) - Hammacher, Bram; De Wilde, E.L.L.; Sandberg, Willem; Van Gogh, Vincent Willem (Amsterdam : Stichting Kunstpublicaties, 1955)
Kunst & Museumjournaal was een Nederlands periodiek voor de hedendaagse kunst, uitgegeven van 1955 t/m 1996 door de stichting Kunstpublicaties. Museumjournaal begon als initiatief van Bram Hammacher (directeur Kröller-Müller Museum), E.L.L. de Wilde (directeur Van Abbemuseum), W.J.H.B. Sandberg (directeur Stedelijk Museum) en V.W. van Gogh. In de beginjaren was Museumjournaal nauw verbonden aan de agenda's van de deelnemende musea. Het magazine had als doel het Nederlandse publiek kennis te laten maken met wat er in de internationale kunstwereld speelde. Later ontwikkelde het zich tot een onafhankelijk platform voor moderne plastische kunst. In de loop der jaren ging de redactie zich spiegelen aan andere internationale kunstmagazines. (wikipedia)
Nederlands
Tijdschriften