De Amsterdammer : Weekblad voor Handel, Industrie en Kunst (voortgezet als: De Groene Amsterdammer). (Amsterdam, 1877)
De Groene Amsterdammer is het oudste opinieweekblad van Nederland, sinds 1877 onafhankelijk baken van de vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur. (uit: https://www.groene.nl/over)
Online: De Groene Amsterdammer Historisch Archief: http://historisch.groene.nl/ (1877-1940)
Nederlands
Tijdschriften