Der Sturm (ondertitel varieert : Wochenschrift für Kultur und die Künste; Halbmonatsschrift für Kultur und die Künste; Monatsschrift für Kultur und die Künste; Vierteljahrschrift; Monatsschrift) - Walden, Herwarth (Berlin : Der Sturm, 1910)
Het blad 'Der Sturm' dat vanaf 3 maart 1910 tot 1932 regelmatig verscheen, zou tot in de jaren twintig zijn invloed op de moderne kunst in Europa doen gelden en de kunststromingen van het begin van de twintigste eeuw laten zien.Tot de Eerste Wereldoorlog bracht Der Sturm het futurisme, het kubisme en het expressionisme. Ook was er veel aandacht voor de nieuwe Russische kunstrichtingen en de ontwikkelingen van de avant-garde in Polen, Tsjechoslowakije, Hongarije, Bulgarije en Slovenië. Vanaf 1918/1919 zorgde Kurt Schwitters voor bijdragen over het dadaïsme en Moholy-Nagy voor het konstruktivisme.(uit:http://www.kunstbus.nl/kunst/der-sturm.html)
Online: https://sturm-edition.de/ en https://digi.ub.uni-heidelberg.de/diglit/sturm1910_1911/0005
Duits
Tijdschriften
Keywords: avant-garde.