Vlaamsche Arbeid : Tweemaandelyksch tijdschrift voor Vlaamsche letterkunde (voortgezet als: Vlaamsche Arbeid : Maandschrift voor letteren, kunst, wetenschap en wijsbegeerte (1919-1930)) - Muls, Jozef; Van den Oever, Karel (Antwerpen, 1905)
Uitgesproken katholiek tijdschrift dat een verdieping in de godsdienstige poëzie nastreeft en de fantasie een plaats wil geven in de literatuur. In 1919 wordt het tijdschrift opnieuw opgestart en opengesteld voor jonge beloftevolle kunstenaars zoals Paul van Ostaijen en Victor Brunclair. Vlaamsche Arbeid wordt dan het meest toonaangevende blad van het literaire modernisme in Vlaanderen. (uit: Vlaams expressionisme in europese context 1900-1930)
Online dbnl : https://www.dbnl.org/tekst/_vla011vlaa01_01/ (jaargang 1,2,3,4, 15,16,22)
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: modernisme