Variétés : revue mensuelle illustrée de l'esprit contemporain. - Van Hecke, Paul-Gustave (Bruxelles : Variétés, 1928)
Variétés hecht belang aan 'ongewone' uitingen van kunst en cultuur en laat alle mogelijk actuele onderwerpen aan bod komen. Fotografie, film en mode krijgen er veel aandacht en in de illustraties wordt gestreefd naar bevreemdende combinaties. Met Variétés treedt het surrealisme in België op de voorgrond, zoals onder meer blijkt uit het speciaal nummer, juni 1929, 'Le surréalisme en 1929'. Variétés sympatiseert met de Duitse en Russische avant-garde en wijdt op 15 maart 1930 een speciaal nummer aan de Sovjet-literatuur.(uit: Vlaams expressionisme in Europese context 1900-1930)
Online ugent bibliotheek: https://lib.ugent.be/viewer/collection/RUG01-001650955#?c=0&m=0&s=0&cv=0&r=0&xywh=-527%2C-224%2C3926%2C4475 (enkel UGent)
Frans
Bazaar België : De 100 boeiendste Belgische kunstwerken volgens Claude Blondeel
Tijdschriften
Keywords: surrealisme