Plus-Nieuws : Polyglot newspaper (zeswekelijks tijdschrift). - De Smet, Yves (Gent : Plus-kern Galerie, 1969)
Galerie Plus-Kern, een initiatief van kunstenaar Yves De Smet en zijn echtgenote Jenny Van Driessche, opende in het voorjaar van 1969 de deuren. Het 'centrum voor konstruktieve vormgeving' — zoals het echtpaar De Smet/Van Driessche hun galerie doopten — was gevestigd in een herenhuis in de Gebroeders Vandeveldestraat 16 in Gent. Plus-Kern omvatte een designshop, een grafiekafdeling en verschillende expositiezalen waar zowel binnen- als buitenlandse kunstenaars te gast waren.Aan het programma en de kunstactualiteit werd aandacht geschonken in Plus-Nieuws, een door Yves De Smet samengesteld magazine waarvan van september 1969 tot januari 1972 achttien nummers verschenen. (archief Plus-Kern Galerie)
Archief Plus-Kern Galerie: https://www.ugent.be/lw/kunstwetenschappen/kb45/nl/onderzoek
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: Plus-Kern Galerie (Gent).; constructivisme