Ons Erfdeel (voortgezet als : De lage landen : context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland (vanaf 2020)) - Deleu, Jozef; Declercq, Jozef; Delrue, Jan; Devoldere, Luc (Rekkem : Stichting Ons Erfdeel vzw, 1957)
In 1957 werd het tijdschrift "Ons Erfdeel" opgericht door drie studenten: Jozef Deleu, Jozef Declercq en Jan Delrue. Hun grote inspirator was André Demedts. Het tijdschrift werd het levenswerk van voormalig hoofdredacteur Jozef Deleu, die heel zijn leven gewijd heeft aan de verspreiding van de Nederlandse taal en cultuur. Deleu ging in 2002 met pensioen, waarna het tijdschrift werd uitgegeven door een gelijknamige vzw en classicus en essayist Luc Devoldere hoofdredacteur werd. Het tijdschrift biedt nog steeds een waaier aan informatie over het Nederlandstalige artistieke, culturele en maatschappelijke leven. Er wordt ook steeds uitgebreid aandacht besteed aan de verspreiding van de Nederlandse taal en de cultuur van België en Nederland in het buitenland en aan de concrete samenwerking tussen de Nederlandstaligen. Door de positieve maar kritische houding ten aanzien van deze samenwerking tussen alle Nederlandstaligen heeft het blad een gezaghebbende stem in het openbare debat.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Ons_Erfdeel)
Https://nl.wikipedia.org/wiki/Ons_Erfdeel
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: cultuurgeschiedenis; België; Nederland