Nieuw leven (voortgezet als : Ontwaking & nieuw leven) - Reyniers, Jeroen (Gent : Adolf Herckenrath, 1908)
Tijdschrift dat vooral poëzie en kritische bijdragen bevatte maar ook proza en toneelwerk. De eerste drie nummers (in dagbladformaat) werden uitgegeven in Gent, door J. Reyniers, vervolgens (als tijdschrift) door Camiel Moeyaert te Brugge, vanaf 1908 opnieuw in Gent uitgegeven, door Adolf Herckenrath, als maandschrift.Het bracht poëzie van o.m. Daan Boens, René de Clercq, Adolf Herckenrath, Felix Timmermans, Karel van den Oever, Karel van de Woestijne, Firmin van Hecke en Jan van Nijlen; het proza was van o.m. Gustaaf D’Hondt, Maurits Sabbe, Herman Teirlinck en Gustaaf van Hecke. (Literairgent)
Https://literairgent.be/lexicon/nieuw-leven
Nederlands
Tijdschriften