Mededelingen van de Heemkundige Kring van Erpe Mere : driemaandelijks tijdschrift - D'Hoker, Albert (Erpe-Mere : Heemkundige Kring van Erpe-Mere.)
In oktober 1960 werd op bescheiden wijze gestart met een nummer van 4 bladzijden dat de welluidende titel meekreeg " Davidsfonds Mere, Mededelingen van de Heemkundige Kring ". De stichter, Albert D'Hoker, was tevens eindredacteur tot 1981. Nadien werd zijn taak overgenomen door een redactieteam met als eindopsteller Dirk De Boeck. Het driemaandelijks blad groeide uit van 12 tot 80 bladzijden per jaar.De oplage steeg van 250 tot 900 exemplaren. In het tijdschrift komen diverse artikels aan de beurt die handelen over archeologie, lokale geschiedenis, topografie, beroepen en ambachten, kerken, kapellen, molens, dorpsleven, bekende personen, heemschut, verenigingen en hun activiteiten, volkskunde, sport en spel, genealogie, onderwijs en talloze andere onderwerpen. (www.heemkunde-erpe-mere.be)
Http://www.heemkunde-erpe-mere.be/Tijdschrift.php
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: Heemkundige Kring van Erpe-Mere.; heemkunde; geschiedenis