Lumière : la Revue mensuelle d'avant-garde - Avermaete, Roger; Van Den Wijngaert, Frank; Van Straten, Hans (Anvers : Lumière, 1919)
Spreekbuis van de Lumière-groep met een openheid voor nieuwe, eigentijdse cultuurstromingen in binnen- en buitenland. In 1922 wordt bijvoorbeeld een dubbelnummer gewijd aan de Russische literatuur. Lumière kent een belangrijke plaats toe aan de houtsnede, het ideale medium van de expressionistische kunst. Men streeft naar internationale erkenning van 'De Vijf' (Frans Masereel, Jan en Jozef Cantré, Joris Minne en Henri van Straten). (uit: Vlaams expressionisme in Europese context 1900-1930)
Frans
Tijdschriften
Keywords: expressionisme; houtsnede