De bibliotheekgids (1922-1983) (voortgezet als : Bibliotheek & archiefgids + Info (1984-2010) vanaf 2011: META : tijdschrift voor bibliotheek & archief). (Antwerpen Antwerpen : Verbond van Vlaamsche Boekbewaarders VVBAD, 1922)
Op 4 augustus 2021 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat het Verbond van Vlaamsche Boekbewaarders, de voorloper van de VVBAD, gesticht werd. Een paar maanden na de oprichting werd ook de eerste Belgische bibliotheekwet aangenomen. META, tijdschrift voor bibliotheek & archief, is hét vakblad voor de informatieprofessional in Vlaanderen. META signaleert de nieuwste trends en inspirerende ontwikkelingen in het bibliotheek-, archief-, en documentatieveld. (https://www.vvbad.be/meta)
Online: de bibliotheekgids: https://consciencebibliotheek.be/nl/pagina/de-bibliotheekgids-online
Online: Meta en Bibliotheek & archiefgids: https://www.vvbad.be/meta
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: Biblioteca Comunale dell'Archiginnasio (Bologna).; archieven