Heemkundig Nieuws : Tweemaandelijks tijdschrift van de Heemkundige Kring 'De Oost-Oudburg'. (Sint-Amandsberg (Gent) : Heemkundige Kring De Oost-Oudburg, 1978)
De Heemkundige Kring De Oost-Oudburg, v.z.w.wil de geschiedenis bestuderen en bekend maken, in al haar aspecten, van de vroegere gemeenten: Beervelde, Destelbergen, Desteldonk, Heusden, Lochristi, Mendonk, Oostakker, Sint-Amandsberg, Zaffelare, Zeveneken, en van het vroegere Sint-Baafsdorp en Meulestede.Deze plaatsen vormden indertijd het oostelijke deel van de Oudburg of Kasselrij van Gent. Tevens wil de kring bijdragen tot het respect en behoud van het historische erfgoed. (www.deoostoudburg.be)
Online: https://www.deoostoudburg.be/publicaties/heemkundig-nieuws (register)
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: heemkunde; Heemkundige Kring De Oost-Oudburg (Gent).; geschiedenis; Gent; Oost-Vlaanderen (provincie).