Le Diable au corps (voortzetting van : Le Diablotin (1892-1893)) - Vos, Charles; Lemesre, Adolphe; Jonghbeys, Gustave; Hannon, Théodore; Lynen, Amédée Ernest (Bruxelles, 1893)
Le Diable au corps verscheen in Brussel. Het was de opvolger van het tijdschrift Le Diablotin, organe des mécontents. Het eerste nummer verscheen in januari 1893. Het tijdschrift bracht onder meer kritische besprekingen van theatervoorstellingen, satirische stukken en complete nonsens. Medewerkers waren Charles Vos, Théo Hannon en Amedée Lynen. Het redactieadres was aanvankelijk rue de la Pacification 31. In 1894 veranderde het naar rue aux Choux 12. Op dit laatste adres openden Charles Vos en Amedée Lynen een gelijknamig cabaret dat zou bestaan tot in 1929. Een medewerker, Léon Souguenet, werd later één van de directeurs van het tijdschrift Pourquoi Pas ? Bezoekers waren onder meer Théo Fleischman, René Lyr, Paul Vanderborght, James Ensor, Roger Avermaete, Michel de Ghelderode, Marie Gevers en Frans Hellens. Het tijdschrift zelf geraakte in financiële problemen en zette er op 1 april 1895 een punt achter. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Le_Diable_au_Corps_(tijdschrift))
Online ulb: http://digitheque.ulb.ac.be/fr/autres-ouvrages/periodiques-classement-alphabetique-des-titres/index.html#c14420
Le Diablotin (1892-1893): online: https://digitheque.ulb.ac.be/fr/autres-ouvrages/periodiques-classement-alphabetique-des-titres/index.html#c14420
Frans
Tijdschriften
Keywords: Lynen, Amédée Ernest; 19de eeuw; satire