Cyanuur : tijdschrift voor letteren en kunst (1955-1956) (voortgezet als: Cyanuur : tweetalig tijdschrift voor letteren en kunst = périodique bilingue littéraire et artistique (1962-1967) - Verbrugghen, Jo; Bultinck, John (Ledeberg (Gent) : N.I.C.I., 1955)
Cyanuur stelde zich tot doel “wat onversmaadbaar is, uit het konventionele, en wat bijgewonnen is, uit het experiment, tot een aanvaardbaar, nieuw en verrassend resultaat [te] verenigen”. Literair legde het zich toe op poëzie en proza terwijl het ook kritische bijdragen bracht. De poëzie was van o.m. Amaat Burssens, Johan Daisne, Fernand Handtpoorter, Rudolf van de Perre, Roni Ranke, Jo Verbrugghen en Jan Vercammen, het proza van o.m. Ludwig Alene, John Bultinck, Walter Eysselinck, Roni Ranke, Frans Sierens en Jo Verbrugghen. Het dubbelnummer 5-6 van de eerste jaargang was voor een belangrijk deel gewijd aan de hedendaagse schilderkunst in België met “meestal onuitgegeven en speciaal voor dit nummer gemaakt werk” van o.m. Jan Burssens, Jozef Cantré, James Ensor, Etienne Hubleau, Octave Landuyt, Pol Mara, Roger Raveel, Rik Slabbinck en Edgar Tytgat. (Literairgent.be)
Https://literairgent.be/lexicon/cyanuur (1955-1956 ; 1962-1967)
Nederlands
Frans
Tijdschriften
Keywords: 20ste eeuw; avant-garde.; België