L' Art libre - Colin, Paul (Brussel : L'Art libre, 1919)
Onder impuls van Paul Colin, germanofiel en enthousiast verdediger van het modernisme, spreekt men in dit bulletin van 'Le Cercle des Quinze' (1919-1929) in België voor het eerst over Marc, Kokoschka, Picasso, Léger, Matisse, Mondriaan e.a. Vanaf 1923 wordt L'Art libre gefusioneerd met het Franse tijdschrift Europe (1923-) (uit: Vlaams expressionisme in Europese context)
Online BNF Gallica: https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb32702619d/date.r=art+libre.langFR (onvolledig)
Frans
Tijdschriften
Keywords: avant-garde.