MOØDe - Cultuurcentrum Scharpoord (Knokke-Heist, Belgium); Corbijn, Anton (Veurne, Belgium : Hannibal Publishing, 2020)
'In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over tussen de fotografie en de modewereld opzoekt. Daarmee omarmt hij de term ‘mode’ in de ruimste zin. De portretten die Corbijn maakte van onder anderen Alexander McQueen, Tom Waits, Kate Moss, Björk en Clint Eastwood hebben een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur kijken. In MOØDe toont Anton Corbijn dat mode overal is. Met een tekstbijdrage van Karen Van Godtsenhoven, associate curator van The Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art.'
"Published on the occasion of the exhibition MOØDe in Cultuurcentrum, Scharpoord, Knokke-Heist, Belgium, 4 April-5 July 2020"--Colophon.
Text in English; supplement in Dutch.
Published on the occasion of the exhibition MOØDe in Cultuurcentrum, Scharpoord, Knokke-Heist, Belgium, 4 April-5 July 2020
Published on the occasion of the exhibition MOØDe in Cultuurcentrum, Scharpoord, Knokke-Heist, Belgium, 4 April-5 July 2020
kunstcatalogus
Keywords: Corbijn, Anton -- Exhibitions